Промоције и скупови

Манифестација „Бдење“

Спомен-парк „Крагујевачки октобар" у Музеју
20 октобар 6:30 pm - 20 октобар 8:00 pm

Традиционално и ове године у склопу Октобарских свечаности Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ у Музеју „21. oктобар“, организује манифестацију „Бдење“ која се од 2006. године одржава сваког 20. октобра у знак сећања на задњу ноћ грађана Крагујевца пред стрељање.

Програм почиње у 18.30 часова отварањем изложбе „Крагујевац у колаборационистичкој штампи 1941-1944″ ауторке историчарке др Кристине Јоргић Степановић. Изложбу ће отворити рецезент изложбе др Маријана Мраовић, научни сарадник Војног архива Министарства одбране. У наставку програма с почетком у 19.00 часова биће представљена поема „Земља“ аутора Енеса Халиловића, која ће бити изведена сутрадан у оквиру централне манифестације „Велики школски час“. На промоцији ће говорити аутор поеме Енес Халиловић, књижевни критичар др Александар Новаковић и редитељ поеме Петар Станојловић.

„Бдење“ ће ове године у музеју „21. октобар“ затворити уметница Клаудија Лућија Ламана, концертом на харфи, у оквиру манифестације ОКТОХ, с почетком у 20.00 часова.

Поставите коментар