Добродишли!

Стефан Концепт
//www.stefankoncept.com/wp-content/uploads/2017/08/floral-e1502803589979.png

ЦАРСКИ ГРАД

Царски град на седам брда (Цариград) је роман-путопис, први у оквиру књижевног пројекта Градови на седам брда.

 

Погледај књигу

НЕБЕСКО ОГЛЕДАЛО

Небеско огледало је збирка кратких прозних текстова украшених са поетичношћу израза. Збирку заправо чине приче обогаћене тематским песмама насталим у једном дану.

Погледај књигу

ГОСПОЂА ПРВА

На крају почетак и изврстан тренутак

Јединствена, вабисабична и раскошно описана позадина тренутака са Госпођом Првом. Збирка кратких прозних текстова уваљаних у танане осећаје присутности и опијености тренутком, окружењем и наравно лепшом половином. То нису приче, него почеци и издвојени тренуци свеприсутности. Оптимистично виђење, дела која говоре бивају на крају простотом гушена да би поново испливала као величанствена.

У свету који се непрестано креће, тренуци попут овог могу пружити осећај да нам време намигује. На тренутак смо потпуно уроњени у то искуство, не обазиремо се на прошлост или будућност, свесни да сам тај тренутак неће потрајати. У књижевности се то зове хаику тренутак, који описује поетску лепоту таквог изврсног доживљаја.

Ваби-саби је фина мера изврсних тренутака.

Бет Кемптон, Ваби – Саби

Погледај књигу

ЖЕНА КЊИГА

Реке теку, не чекају знаке. Силовите и величанствене у својој природи, живоносне. Бити као река, која користи сваку прилику да тече као што Он лута уједно трагајући за својом књигом. Тако главни лик Стефана Концепта је Лутајући песник који креће из Београда узводно све до Будимпеште где ће неочекивано добити инспирацију да напише књигу после неколико година блокаде и успети да се врати у свој родни Београд.

Шетње улицама Будима и Пеште, необична запажања и не само описи симбола поменутог града него и случајни сусрети, унутрашњи осврти који доводе до тога да читајући ову књигу имате жељу да окренете други лист. Књига носи назив по жени, али којој остаје скривено у језику душе уз наговештај рукописа концептуалног писца. Као што је Јован Дучић написао Песму жени коју су казивали многи уметници, а остала посвећена свим женама, тако је и са Њом која је тренутак у поменутим градовима, сјајна реч у шуму и само лепота колико је тајна и само истина колико је жудња.

Погледај књигу

ИГРА (О)СЕЋАЊА

Део из збирке песама Игра (о)сећања

Погледај књигу

РУЖА У ОБЛИКУ СЛОВА Г

Део из истоимене збирке песама Ружа и облику слова Г

Погледај књигу