ЦАРСКИ ГРАД

Царски град на седам брда (Цариград) је роман-путопис, први у оквиру књижевног пројекта Градови на седам брда.

 

Опис

Прича почиње поласком на пут за Истанбул из Крагујевца некадашње српске престонице. Затим се наставља путовањем кроз Србију, Бугарску, уласком у Турску и највећи древни град Европе који излази једним својим делом на Азију. Византион, Константинопољ или Цариград данашњи Истанбул, историјска престоница три велика царства: Византијског, Римског и Отоманског; описан је не само из угла једног Гоогле водича већ и представљен у необичној водичкој тури. Поред тога описује се начин живота, детаљи окружења, филозофија тренутка, сећања и посматрања на Свет око нас. Изазови тражења сопственог кључа кроз призму другачијих погледа ликова су посве необични у роман-путопису који је вешто заокружен елементима поетичности прозе.

Ликови

Уз светског водича Константина, професора географије Мартина и једног деде, Стефан Концепт не само да упознаје читаоце са градом на два континента, већ га доживљава поново током приповедања уз све заносе пута, примесе маште и чари градског окружења.

Прича

Прича почиње поласком на пут за Истанбул из Крагујевца некадашње српске престонице. Затим се наставља путовањем кроз Србију, Бугарску, уласком у Турску и највећи древни град Европе који излази једним својим делом на Азију. Византион, Константинопољ или Цариград данашњи Истанбул, историјска престоница три велика царства: Византијског, Римског и Отоманског; описан је не само из угла једног Гоогле водича већ и представљен у необичној водичкој тури.

Свет око нас

Поред тога описује се начин живота, детаљи окружења, филозофија тренутка, сећања и посматрања на Свет око нас. Изазови тражења сопственог кључа кроз призму другачијих погледа ликова су посве необични у роман-путопису који је вешто заокружен елементима поетичности прозе.

Рецензије

Још увек нема рецензија.

Напишите рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *