ГОСПОЂА ПРВА

На крају почетак и изврстан тренутак

Јединствена, вабисабична и раскошно описана позадина тренутака са Госпођом Првом. Збирка кратких прозних текстова уваљаних у танане осећаје присутности и опијености тренутком, окружењем и наравно лепшом половином. То нису приче, него почеци и издвојени тренуци свеприсутности. Оптимистично виђење, дела која говоре бивају на крају простотом гушена да би поново испливала као величанствена.

У свету који се непрестано креће, тренуци попут овог могу пружити осећај да нам време намигује. На тренутак смо потпуно уроњени у то искуство, не обазиремо се на прошлост или будућност, свесни да сам тај тренутак неће потрајати. У књижевности се то зове хаику тренутак, који описује поетску лепоту таквог изврсног доживљаја.

Ваби-саби је фина мера изврсних тренутака.

Бет Кемптон, Ваби – Саби

Рецензије

Још увек нема рецензија.

Напишите рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

O Прва

Почетак је нешто својствено њој, толико пута изнова и изнова рекла је стој па у строј за срећу, испуњеност сву. Као за мене средишњост, центар, пунина, звезда што високо на небу вечно и непрекидно сја тако је она од почетака саздана. Кратка и јасна, не сувише гласна као што је у изражавању оштра. Каткад без задршке она осмехом плени и тада се као код дијаманта редак сјај цени. Знања и памети јој за три главе не хвали, али се по мудрости и емоцијама често жали. Да ли је то неки осећај испразности или несвесност пуноће живота!? Понекад предамном каже: зашто се удадох за таквог идиота.

Ти тренуци које уз њу описах, као дела говоре стварајући осећаје сопствене испуњеностости и вредрине погледа на Свет око нас. Из дубине душе, речи попут реке тешко пресуше. Оне теку, са собом носе кестење њених боја косе и очију. Усне као образи румене, а лице бело попут лабудовог пера. На крају преко бритког језика преломе се речи – што емоције косе и односе. Живели, за нови почетак.