Међународни научни округли сто ,,После 150 година: Радоје Домановић“

Задовољство нам је да Вас обавестимо да, у оквиру обележавања 150. годишњице рођења Радоја Домановића, на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у Свечаној сали Ректората, у четвртак 26. октобра 2023. године, с почетком од 10.00 часова, одржао се Међународни научни округли сто После 150 година: Радоје Домановић.

У раду Округлог стола учествовали су излагачи из Београда, Новог Сада, Ниша, Приштине/Лепосавића, Крагујевца и Венеције. Програм обухвата две књижевно-антрополошке и једну лингвистичку сесију, те се први пут истовремено осветљавају књижевне и језичке вредности Домановићевог опуса. Поред истакнутих књижевних историчара и професора, млади истраживачи сарадници представљају резултате својих истраживања показујући како се из савремене перспективе и применом најновијих књижевних и лингвистичких теорија могу тумачити текстови епохе српског реализма.

Округли сто отворен је промоцијом фототипског издања књижевног листа Страдије (издања ФИЛУМ-а), што омогућава интегрално сагледавање Домановићевог рада – књижевног, публицистичког, новинарског и уредничког.

Поставите коментар