Свечана академија Удружења лекара писаца

У кући Краља Петра Првог одржан је свечани скуп и академија поводом десет година постојања Удружења лекара писаца „Видар“ у петак 22. септембра од 17 часова.

У краљевском дворишту испред улаза куће, пројектоване у неоренесансном стилу са елементима барока, окупили су се чланови и пријатељи Удружења лекара писаца „Видар“. Манифестација је била пропраћења програмом фолклора и народном песмом у интерпретацији Мирсада Шумана. Присутнима се најпре обратила актуелна председница Удружења др Данијела Јевтић, а потом и прва председница и идејни творац др Радмила Шехић. Након обраћања и богатог културно-уметничког програма песме су казивали неки од чланова.

Удружење писаца Србије имало је присутне чланове у редовима, поред председника Бранка Станковића који је искористио прилику да уз честитке на трајању и раду поклони зборник „Пешчаник трајања“.

Стефан Свичевић Концепт је честитао и пожелео срећу у даљем раду Удружења лекара писаца „Видар“ уз наводе о речима из новог, незавршеног роман путописа „Жена књига“: Све полази од мисли које се могу исказати речју, а речи су моћне и њихови одјеци у реченицама сежу све до намере или жеље што у животу сија – ради оно што ти прија. Лепота је у речи, али и снага у том сазнању да оне више пута изговорене обликују деловања. Kао да их вајају и притом се од више поновљених акција стварају навике које када се укорене, формирају карактер личности који може одредити и судбину.

„Речи не само да одређују наша деловања, исказују мисли и осећања, већ могу и да лече“, рекао је Стефан који је члан Удружења писаца Крагујевца, Србије и српских писаца у расејању.

Stefan Koncept u Kući Kralja Petra I

Поставите коментар