Промоције и скупови

XВИ међународни научни скуп Српски језик, књижевност, уметност Филолошко-уметничког факултета

Универзитет у Крагујевцу
29 октобар 12:00 pm

У петак и суботу, 29. и 30. октобра 2021. године, на Филолошко-уметничком факултету, одржан је XВИ међународни научни скуп Српски језик, књижевност, уметност!

Традиционални међународни скуп у организацији Филолошко-уметничког факултета отворен је 29. октобра у Свечаној Сали Универзитета у Крагујевцу у 10.00 часова. М Концепт група медијски је подржала скуп, а истакнути члан Удружења писаца под псеудонимом Стефан Концепт за ту прилику најавио је промоцију својих књижевних дела на српском језику путем онлине платформе Међународни Концепт.

,,Укупном развоју научноистраживачког рада на Факулту посебно је допринело заснивање и вишегодишње организовање овог научног скупа Скрпски језик, књижевност, уметност. Формиран, пре свега, као научни скуп националног карактера, прерастао је у међународни научни скуп. Данас се он састоји од четири дела: линвистички, књижевноантрополошки и два уметничка (музичка теорија и примењена и ликовна уметност). Скуп је позивног типа, има међународни програмско-организациони одбор, и сваке године у просеку окупља 150 учесника, од којих 30% буде из иностранства.

Међународни научни скуп Српски језик, књижевност уметност данас је један од најзначајнијих и најпрестижнијих научних скупова у Републици Србији и већ увелико је део најквалитетније домаће академске и научне традиције. Публиковани зборнци учесника научног скупа, категоризовани као Међународни тематски зборници (М14).”

 

 

 

Поставите коментар