Представљање зборника “Ђурђевданско састајање“ и трибина у Клубу књижевника Србије

Представљање зборника “Ђурђевданско састајање“ Удружења писаца Крагујевца у коме су објављена и књижевна остварења чланова Удружења књижевника Србије између два Мајска сусрета одржано је 7. фебруара у Клубу књижевника Србије (Француска 7. Београд). Приређивачи зборника су Раденко Бјелановић и Петар Тодоровић.

Трибина под називом “Нека се Свет по песми ствара“ посвећена је књижевним ствараоцима заступљеним у Зборнику. Уредник и водитељ трибине био је Видак М. Масловарић.

У кући Милана Пироћанца у Београду, на углу Француске и Симине улице, која представља непокретно културно добро и споменик културе града Београда, песме су казивали песници заступљени у зборнику. Раденко Бјелановић, председник Удружења писаца Крагујевца и песник, имао је још једном одговорну улогу приређивача зборника овога пута заједно са адвокатом Петром Тодоровићем који се такође представио публици својом Уметничком песмом. О зборнику је говорио Александар Б. Лаковић.

Стефан Свичевић Концепт, члан Удружења писаца Србије и песник заступљен у поменутом зборнику, казивао је песму “Палата културе и (о)сећања“ за наредни зборник који може бити представљен и у Некадашњој згради основног суда у Крагујевцу.

Након завршене трибине упутио је јавну захвалност председнику Удружења писаца Крагујевца Раденку Бјелановићу за прилику да казује ту песму први пут у Историјском архиву Шумадије.

Поставите коментар